10 Premium Cigarrer

Cigarrerna Som Håller Entusiastens Intresse Vid Liv

A cigar ought not to be smoked solely with the mouth, but with the hand, the eyes, and with the spirit.

Zino Davidoff

Att välja cigarrer är en stor del av själva nöjet. Är det en högtidlig frackmiddag eller en enkel vardagslunch? Eller kanske en avkopplande stund i ensamhet? Likaväl är valet av cigarr av högsta betydelse. En van cigarrökare vet redan vilken typ av cigarr som passar till vad och har kunskapen att välja rätt cigarr till rätt tillfälle. En nybörjare måste prova sig fram och komma till klarhet med sina egna smakreferenser.

Gentlemens Of Beardfactor

MY FATHER LA OPULENCIA TORO

Denna cigarr är en exceptionell blandning av två av världens finaste tobakssorter, den mexikanska och Nicaraguanska tobaken. I synnerhet är Nicaragua perfekt för att man ska kunna producera några av de bästa cigarrerna i världen tack vare landets starka, djärva och aromatiska tobaksblad, som många entusiaster kallar ”den heliga graalen” för cigarettillverkning.

Denna specifika cigarr är den mest raffinerade mexikanska och Nicaraguanska upplagan som erbjuds av den berömda My Father Cigars, ett familjeägt företag baserat i Little Havana, Florida. Varumärket har fått två Cigar of the Year-priser.

Psst! Glöm inte beställa en riktigt snygg avsnoppare när du ändå lägger pengar på en fin cigarr.

Den klassiska fickmodellen av snoppare så kallad giljotinsnoppare, ursprungligen utrustad med endast ett blad som för tankarna till dess förebild. Med saxen som förebild har giljotinsnopparen utvecklats till att oftast ha dubbelblad för bättre snoppning och precision. Ju högre kvalitet på snoppare desto finare blad och därmed bättre snoppning.

Pris: 250 kr vardera

My Father Ciggars
Gentlemens Of Beardfactor

ROCKY PATEL GRAND RESERVE TORO

Även om denna fantastiska cigarr för närvarande bara finns i Europa, är den verkligen värd att få tag på. Många cigarrentusiaster återvänder från sina resor utomlands med en låda med dessa i bagaget, redo att avnjuta i hemmet.

Den här underbara cigarren innehåller en hemlig ingrediens. Men vi vet att den består av några av de äldsta och finaste tobakssorterna som Rocky Patel har att erbjuda. Rocky Patel är känd för sin rika, jordnära smak vilket förbättras med undertoner av kaffe.

Om du letar efter cigarrer av högsta kvalitet för att ha till hands vid speciella tillfällen är Grand Reserve Toro alltid ett utmärkt val.

Pris: 115 Kr vardera

rocky patel grand reserve toro
Gentlemens Of Beardfactor

A.J. FERNANDEZ ENCLAVE BROADLEAF CHURCHILL

AJ Fernandez är notoriskt känd inom cigarrsamhället, högt respekterad för sina blandningsförmågor i kubansk stil, vilket ger hans cigarrer några av de bästa smakerna som branschen har att erbjuda.

Denna speciella utgåva är lätt en av de bästa kubanska cigarrerna som finns och erbjuder en rik, pepprig smak med subtila antydningar av choklad och kanel. Men det är inte ens den mest imponerande delen – varje Enclave Broadleaf Churchill är handvalsad och har premium-Nicaraguans tobak. Denna Kuba-cigarr erbjuder en rökupplevelse till skillnad från någon annan.

Pris: 1 640 Kr (Låda med 20)

aj fernandez enclave broadleaf churchill
Gentlemens Of Beardfactor

HOYO DE MONTERREY LE HOYO DE RÍO SECO

Skapad av Hoyo De Monterrey, ett varumärke i världsklass som har producerat cigarrer sedan 1960, och är en av de bästa cigarrerna att röka om du letar efter en delikat, slät rök med en mjuk upplevelse. Du kommer inte att kunna missa den komplicerade smaken eller dess distinkta, smöriga finish.

Handrullad av kubanska torcedores (skicklig specialutbildad cigarrullare), detta är en elegant vitola som exklusivt kommer i lådor med 10 eller 25 enheter.

Pris: 2016 Kr (Låda med 10)

hoyo de monterrey le hoyo de río seco
Gentlemens Of Beardfactor

PADRON 1926 SERIE NR 1 MADURO

Padron Cigars grundades 1964 av Kuba-infödda José Orlando Padrón, som startade sin första fabrik med ett startkapital på bara $ 600,00.

Idag är Padron trogen sitt ursprungliga cigarrrecept och fortsätter vara lojal mot de täta och silkeslena smakerna som har hållit kvar entusiasterna som köper av honom gång på gång. Cigarrerna från serien 1926 handgjordes som en hyllning till José:s 75-årsdag och är gjorda med Nicaraguanska tobak för en one-of-a-kind rökupplevelse, och stannar kvar på sin plats som en av världens bästa cigarrer.

Det finns en anledning till att dessa cigarrer är så högt värderade och förblir en de mest ihågkomna av cigarrkännare. Det beror på den otänkbart rika, smakfulla finishen som dessa dubbla koronor ger.

Pris: 212 Kr vardera

padron 1926 serie nr 1 maduro
Gentlemens Of Beardfactor

ALEC BRADLEY BLACK MARKET ESTELÍ TORPEDO

Namnet låter kanske olyckligt och olagligt, men Alec Bradley Black Market Estelí Torpedo är verkligen en underbar & laglydig cigarr, och mycket tillfredsställande är den också. Denna spännande serie som ägs av Alan Rubin är en spin-off från det första varumärket från Black Market. Medan den ursprungliga Black Market tillverkas i Honduras, produceras Black Market Estelí på Plasencia Cigars SA, en fabrik i Nicaragua som ligger mitt i Estelí, landets centrum för handgjorda cigarrer.

Om du letar efter en cigarr som kommer att få dig att känna dig en total badass, är Torpedo en bestämd no-brainer.

Pris: 84 Kr vardera

alec bradley black market estelí torpedo
Gentlemens Of Beardfactor

LA FLOR DOMINICANA LIGERO CABINET

La Flor Dominicana är en stor cigarettillverkare baserad i Dominikanska republiken. Det tog ägaren Litto Gomez Diez tjugo år att finslipa sin cigarproduktionsprocess och valde att fokusera på kvalitet över kvantitet.

Idag är La Flor Dominicana känd över hela världen för att producera några av de bästa cigarrerna med överlägsen konstruktion och smak.

Cigarren är tillverkad med en blandning av brasilianska, Dominikanska, Nicaraguanska och peruanska tobak och erbjuder undertoner av mörk frukt och cederträ. De har fått ett rykte som en av Dominikanska republikens bästa märken, så om du är en entusiastisk och erfaren rökare som vill utforska mer än de vanligaste kubanska alternativen, är detta en fantastisk plats att börja.

Pris: 67 Kr vardera

la flor dominicana ligero cabinet
Gentlemens Of Beardfactor

JFR LUNATIC HABANO SHORT ROBUSTO

Tillverkad i Estelí Nicaragua. JNR Lunatic Habano är en liten, medeltjock cigarr som aldrig borde underskattas utifrån sin storlek, och eftersom den saknar längd och omkrets är smaken det primära.

Med inslag av karamell, röd paprika och torkad frukt, erbjuder denna cigarr högsta kvalitet med en behaglig smak som utvecklas över tid vilket gör det till en glädje att avsmaka.

Till skillnad från andra mer potenta alternativ är detta ett märke som lätt kan bli en daglig häftklammer för dem som avnjuter en pålitlig cigarr regelbundet.

Pris: 58 Kr vardera

cigarrer jfr lunatic habano short robusto
Gentlemens Of Beardfactor

JUAN VALLE & COMPANY PUNCH ROTHSCHILD MADURO

Juan Valle & Company är ett av de äldsta varumärkena från Havana vilket grundades 1840 av Don Manual Lopez som namngav cigarrerna efter en populär karaktär i en brittisk TV-serie med namnet ”Mr. Stansa”. Nästan omedelbart blev cigarrerna populära i Europa, mest kända för sin robusta smak och lugnande finish.

Idag är varumärket känt för att konsekvent producera några av de bästa cigarrerna i hela världen och är en populär favorit bland mer erfarna entusiasterna.

Rothschild Maduro är en blandning av Dominikansk, Honduransk och Nicaraguansk tobak, insvept i en mörk Connecticut Broadleaf Maduro-omslag. Det erbjuder en kraftfull och minnesvärd upplevelse med smaker av melass, mocka och espresso. Även om det inte är för de svaga hjärtat, är det verkligen en cigarr med sitt eget unika krav på berömmelse.

Pris: 48 Kr vardera

juan valle & company punch rothschild maduro
Gentlemens Of Beardfactor

MONTECRISTO LÍNEA 1935 DUMAS

Linea 1935 är skapad som den mest premium som finns tillgängligt under varumärket Habanos SA och är en fullstark smakblandning. Linea 1935 som startades 2015 för att minnesmärka varumärkets 80:e verksamhetsår anses av många vara en av de bästa kubanska cigarrerna. Denna fantastiska cigarr kommer i tre olika storlekar och erbjuder en intensiv smakupplevelse med låg surhet och rejäla dofter av kakao och peppar.

Varje Línea 1935 rullas för hand med hjälp av förstklassigt omslag, fyllmedel och bindemedel från Vuelta Abajo-zonen.

Om du letar efter en överdådig cigarr med stark till medelstark styrka med ett utmärkt arom är detta ett idealiskt alternativ för dig.

Pris: 241 Kr vardera

montecristo línea 1935 dumas

Lämna en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.