Gentleman Of Beardfactor

En Gentlemans Regelbok

En gentlemans regelbok är en enkel vägvisare för den vilsne mannen som vill lära sig mer av ett liv av ödmjukhet och respekt

Gentleman Of Beardfactor

VETT & ETIKETT

En gentlemans regelbok är din enkla vägvisare i livet. En gentlemans livsstil är mer än att vara den skinande riddaren som alltid dyker upp när en kvinna är i nöd. Om du blir besatt av att vara den mest tillmötesgående mannen i världen kommer du att hamna på ett ställe, under allas skor. Jag satt på en restaurang förra veckan och småpratade med en gammal vän över lite revben och ett glas klaré. Till vänster om oss satt ett ungt par som uppenbarligen var på första daten. Det verkade gå bra – inte för att vi tjuvlyssnade eller så.

Hur som helst, hon skrattade, han skrattade, hans etikett var i full gång. När kvällen nådde sitt slut för det unga paret kom den spännande slutscenen. ”Notan”! Det blev plötsligt tyst, men bara för ett ögonblick. Den unge mannen sa: ”Ska vi dela på notan?”

Det är ungefär lika acceptabelt att dela notan på första daten som att skjuta din 99-åriga mormor nerför en trappa på parkeringsplatsen. Efter ett snabbt dopp i matematiken var uppdelningen klar och båda kontokorten gavs till servitören. Innan de sköt in sina stolar under bordet och gick mot dörren slog jag ett snabbt vad med mig själv, min säkra satsning på en andra date fick plötsligt extremt låga odds. Visst, mina herrar, detta är en av livets regler som varje gentleman bör leva efter. Det verkar som att standarder faller vid vägen, så här är några fler …

GENTLEMÄN OCH DESS RENÄSSANS

Gentlemän och dess renässans är för närvarande inte bara I media utan över över hela världen. Sociologiskt döljer det sig bakom ett nostalgiskt & konservativa ideal för maskulinitet, I praktiken innebär detta ett ökat intresse för produkter, tjänster och livsstil som karakteriserar den klassiska gentlemannen.

Förutom skägg & hudvård visar vi även eleganta skor, schweiziska klockor, individuella dofter, fina cigarrer och utvalda drycker, hår, skägg och kroppsvård. I linje med denna trend öppnas allt fler barbershops, som tar oss tillbaks I tiden när detta var en gentlemans vardag: traditionell rakning med en riktig hårborste, klassisk hyvel och varma handdukar.

EN GENTLEMAN OCH HANS VETT & ETIKETT

En gentleman delar aldrig upp notan på sin date?

Över hälften av kvinnorna anser inte att en gentleman nödvändigtvis behöver stå för notan. Själv står jag fast över att ta hand om notan.

En gentleman jagar aldrig efter en väns fru eller flickvän

Att flirta på din väns dam är bara ett enormt felsteg. Din vän litar på dig när han presenterar sin flickvän. Var trevlig, var lekfull, inkludera henne i gruppen, men flörta inte med henne eller bli öppen sexuell. Var en god vän.

Jag vet att vissa killar gillar att ”reservera” en kvinna för sitt eget flirtande nöje när vissa andra killar är mer lämpade eller kan passa bättre. Det är verkligen upp till vilken typ av relation du har med dina vänner. Tänk också på att kvinnan ska respekteras och inte bli behandlad som en köttbit.

En gentleman håller alltid hemligheten när han får veta den i förtroende

“A genteman never tells” — Människor brukade älska detta motto. Denna kortfattade, diskreta, mystiska, klassiska egenskap som i princip varje riktig man med självrespekt bör ha. Det betyder mer än att respektera och hålla tyst om kärlekserövringar. Det betyder även att kunna stå emot dina ”vänner” och inte bryter ihop under ”bro” -trycket. En riktig man ska inte behöva skryta om sitt kärleksliv för att få en falsk känsla av machokredit. De var inte bara egenskaperna hos en riktig gentleman, de var solida principer, en uppvisning av verklig manlighet och klass. Och det var vad kvinnor brukade leta efter, åtminstone de rätta. Tyvärr kan nu detta motto beskrivas på ett annat sätt – glömt.

En gentleman vet hur man för en diskussion med intresse

En del människor ser småprat som ett meningslöst beteende, men det är en viktig färdighet du behöver i dagens samhälle. Hur annars kommer du att bygga nya relationer? Småprat är det första steget som leder till många saker. Du kan skapa nya vänskap, gå in i nya romantiska relationer, hitta jobbmöjligheter eller förvandla ditt företag till ett imperium.

Småprat är hur du lär känna människor. Det är fantastiskt hur mycket du kan lära dig och hur du känner dig när du har samtalat med någon ny. Inte bara träffar du nya människor utan du bygger också ditt rykte inom sociala kretsar. En gentleman vet hur man för sig och skapar en intressant diskussion som tillför intresse för båda parter.

En gentleman lämnar aldrig återbud i sista minuten – det blir en ganska säker engångsbiljett

Om det inte är så att han har en väldigt bra anledning och inte har några andra alternativ. En gentleman lämnar inte ett röstmeddelande eller mail. Endast en konflikträdd & feg man smiter från svåra situationer.

En gentleman använder ett misslyckande som lärdom för att driva dig själv framåt

Baseballegenden Babe Ruth har det tredje högsta homerun poängen på hemmaplan och är känd som en av de största spelarna genom tiderna. Men han hade också en gång rekordet för de flesta strikarna. Hans framgång kan överskugga hans misslyckanden, men utan dem kanske han inte hade uppnått någonting. Ett misslyckande är en lärdom och inte alltid ett nedfall.

En gentleman har alltid hyfs – öppnaR dörrar, släpper förbi den äldre generationen och visar de svaga ödmjukhet

I dagens samhälle är det viktigt att visa de yngre vad som är rätt när det kommer till manlig artighet. Att öppna dörren för sin kvinna eller att erbjuda henne din plats på en full spårvagn är inte ett tecken på att hon är svag, utan en gest av respekt. ( Detta gäller även att alltid visa den äldre generationen )

En gentleman visar sig alltid intresserad och försöker att vara intressant på ett ödmjukt sätt – var den folket vill sitta nära vid middagar

En gentleman Känner sina alkoholgränser och respektera dem

En gentleman ser hellre till att bli älskad och hatad, snarare än gillad av alla

En gentleman undviker ilska utan anledning

En gentleman kommer aldrig till en fest med tomhänt

En gentleman vet när det är dags att visa uppskattning med dricks

En gentleman står för drinkrundan när den kommer, utan att behöva uppmanas

En gentleman vet när han har fel och när det är tid att be om ursäkt

En gentleman konfronterar tristess genom att göra en förändring

En gentleman förstår att ridderlighet inte är död

En gentleman vet när man säger tack och visar sin uppskattning. Man kommer långt med ödmjukhet

En gentleman lämnar din arrogans i tonåren

En gentleman ser till att ge alla en chans – om bara för ett ögonblick

En gentleman väljer böcker över tv, ( nja, det vet jag inte )

En gentleman låter sig inte vara i centrum för uppmärksamhetens skull

En gentleman tar risken då och då och bryter dig ut ur sin trygghetszon. Ånger är en otäck sak

En gentleman är spontan

En gentleman lär sig att slappna av och släppa taget – livet är för kort för att bara pendla, arbeta, äta och sova

En gentleman är säker, men acceptera när han är i behov av hjälp

En gentleman kan ta en komplimang såväl som att ge en

En gentleman tänker på det han äter. kroppen är ett tempel där han väljer och formar

En gentleman hjälper de som är mindre lyckligt lottade

Translate »
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.