iws spitfire logo

PILOT’S WATCH TIMEZONER SPITFIRE EDITION “THE LONGEST FLIGHT”

iwc spitfire
Gentlemens Of Beardfactor
PILOT’S WATCH TIMEZONER SPITFIRE EDITION “THE LONGEST FLIGHT”

Den 5 augusti 1943 inledde IWC: s Supermarine Spitfire-jaktplan en resa på 43 000 kilometer (som sträcker sig över 30 länder), vilket är den längsta resa som någonsin uppnåtts av WWII-plattformen. Som du antar förlitar sig ett företag med sådana magnifika proportioner på oklanderlig planering, särskilt när det gäller tidhållning. Så för att säkerställa ett framgångsrikt uppdrag har IWC utrustat Supermarines piloter med Timezoner Spitfire Edition Watch – ett exemplar i begränsad utgåva som kallas “The Longest Flight.”

The Longest Flight klockan är mer än en specialutgåva som har skapats för att följa de brittiska piloterna Boultbee Brooks och Matt Jones runt om i världen, den är också ett bevis på tillverkarens exceptionella luftfartygshantverk. Denna 46-millimetersklockan i rostfritt stål har en slående likhet med branschens mest nostalgiska flygvarianter som omfattar en 24-timmars display (med en världstimer), en patenterad timezoner-funktion och antireflekterande konvext safirglas som har förstärkts till stridsfall i lufttrycket. IWCs berömda automatiska rörelse 82760 Caliber sitter mitt i allt medan en 22-millimeter utilitaristisk rem – klädd i militärgrön – ger den perfekta estetiska grunden. Timezoner Spitfire Edition är begränsad till 250 exemplar och är nu tillgänglig via IWC: s webbplats för cirka 13 715 dollar.

Detta är en avancerat specialbyggd reseklocka. Genom att vrida på ramen kan du direkt hoppa tiden till valfri tidszon i hela världen i båda riktningarna och har naturligtvis en datumindikator inbyggd. Denna mekanism har setts tidigare, men endast i ett par med en kronograf h. Här handlar det dock om det rena uttrycket för resekomplikationen. Att driva klockan är i en ny kaliber, 82760, som har topp IWC-funktioner som Pellaton lindningssystem och komponenter tillverkade av keramik (för att motstå slitage över tid). Denna klocka är endast tillgänglig i stålkonfigurationen och bara 250 stycken kommer att tillverkas.

Detta galanta mästerverk ligger på ca 119 000 Svenska kronor
Gentlemens Of Beardfactor
iwc spitfire

Related Posts

Lämna en kommentar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.