kvinnors syn på män med skägg

Ska du odla ett skägg? Så här uppfattar kvinnor skäggiga män

Gästbloggare Cilinda Stewart

”För tio år sedan hade jag sagt att skägg verkligen var avtändande på grund av det vassa stubbet och att jag var orolig för att hitta en härlig smulad bakelse under det stora burret. Men nu har min nuvarande partner skägg så jag har vuxit och lärt mig älska det.

” Sammantaget är jag en skäggagnostiker: skägg är sexiga om de är på en sexig kille, fruktansvärt om de pryder ansiktet på en hemsk kille. ”

  • I vår studie fann vi att kvinnor uppfattar män med skägg att vara mer attraktiva såväl som fysiskt och socialt dominerande.
  • Kvinnor tenderar att associera mer maskulina ansikten med fysisk styrka, social assertivitet och formidabilitet.
  • Kvinnor som uppvisar högre nivåer av ”moralisk avsky” eller känslor av avsky mot tabuuppförande, är mer benägna att föredra håriga ansikten.

Har vi inte nått toppen av skäggtrenden nu? Är vi inte över hela den trendiga grottmans-saken nu? Absolut inte. Faktum är att det enda vi är över är frågor om huruvida vi har nått toppen av skäggtrenden ännu. Idag är skägget tjockare, friskare och lika glansigt som en nypolerad mustang. Det är en trend som vägrar att trimmas tillbaka.

När moderna män omvärderar och rekonstruerar sin egen känsla av maskulinitet har skägget faktiskt förblivit ett konstant tecken på robust, manlig stolthet. Inte bara det, men det har också blivit ett viktigt modetillbehör: stora hipsterbuskar, designer stubb, jägarens (i don`t really care want they think beard), Guinness Book of World Record-nivå mustascher och självklart det intelligenta professorliknande skägget.

Så länge det finns män – särskilt män som inte bryr sig om att raka sig – kommer det att finnas skägg. Men den stora frågan är: tycker kvinnor om skägg eller inte?

män med skägg

Det är naturligtvis inte ett enkelt ja eller nej, för ett skägg är aldrig bara ett skägg. Enligt vetenskapen kan det vara en symbol för alfa eller manlig dominans, social status och ett sätt att skicka sexiga signaler till blivande frisörer.

En studie från 2008 fick 60 kvinnor kommentera 5 olika skäggstilar – från ren rakning till fullt skägg – och fann att män med lätt stubb var mest attraktiva. Fullskägg bedömdes dock som social mognad, föräldraskap och för att vara mer maskulina och aggressiva.

En annan studie hade liknande resultat. I detta test visades bilder av män med olika stadier av skäggväxt till över 7000 kvinnor, och till och med manipulerade bilderna för att göra andra ansiktsdrag mer maskulina eller feminina. Återigen var skäggstubb den mest attraktiva övergripande och högst rankade skäggstilen, medan fullskägg ansågs vara mer tilltalande för långsiktiga relationer. Fullt skägg befanns också signalera mognad, trygghet, status och dominans.

En tidigare studie genomförd av en man vid namn Dr Dixson fann samma svar: tung stubb var mest attraktiv, men fulla skägg kryssade rutor för föräldraskap och hälsa. Ju mer ansiktshår, desto högre är maskulinitetsgraden – särskilt bland kvinnor i den bördiga fasen av deras menstruationscykel.

Tillägg

Självklart är det alltid trevligt att kunna vända huvuden och känna sig uppskattad när man träder in på ett galej, men att lägga ner sin kraft på vad andra tycker gör dig mindre attraktiv. Om du går in i ett rum med huvudet högt och visar att du har respekt för dig själv, så kommer din omgivning anpassa sig. Alla män har inte anlagen till ett stiligt skägg, men det finns sätt att förbättra skäggväxten såsom Power Supplemnts & Power Micro Needle Roller för att stimulera hårsäckarna genom 540 stycken tunna och korta nålar (0,5 mm) skapar mikrohål vid hårsäckarna.

Relaterade Inlägg

Translate »
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.