SLIPSKNUTAR
Det finns många olika sätt att knyta en slips på. Här har vi samlat de fem mest klassiska slipsknutarna. Du hittar bilder och illustrationer till din hjälp. Läs på, öva väl och briljera sedan på vänner och bekanta med snyggaste slipsknuten.

My dad used to say, ’Just because you dress up in a coat and tie, it doesn’t influence your intelligence

Gentlemens Of Beardfactor
Four-in-hand

Om for In Hand

Namngiven efter en av 1900-talets Gentlemen vid samma namn, är ”Four-in-Hand” den regerande mästare av slipsknutar. Dess popularitet beror på dess enkelhet och mångsidighet. Den är lätt att knyta, den är smal, den är avsmalnande, milt asymmetrisk och självutlösande. Om du bara lär dig en knut, lär dig ”fyra i handen”.

KNUTSTORLEK 40%
SYMMETRI 65%
SVÅRIGHET 20%
Gentlemens Of Beardfactor
Halv Windsor

Om En Half-Windsor

Half Windsor slipsknut är en extremt mångsidig knut. Till skillnad från vad namnet antyder är Half Windsor Knut faktiskt närmare tre fjärdedelar av full Windsor knutens storlek. Half Windsor Knuten är medelstor, nästan symmetrisk och när den är bunden korrekt  ger den en djup och kraftig grop. Bäst används med slipsar av medium till lätt tjocklek.

KNUTSTORLEK 60%
SYMMETRI 60%
SVÅRIGHET 60%
Gentlemens Of Beardfactor
Windsor

Om Windsor

Trots att hertigen av Windsor aldrig använde Windsor-knuten, favoriserade han en bred triangulär knut. I själva verket uppnådde hertigen sin trendiga look genom att binda en Fyra i Hand med specialtillverkade breda och extra tjocka band. Windsor knuten uppfanns av allmänheten som ett sätt att efterlikna hertigens knutstil. Det finns flera derivat av Windsor som alla hänvisas till med samma namn. Windsor levererar en symmetrisk och solid triangulär knut som fungerar bäst med en spridningskrage.

KNUTSTORLEK 80%
SYMMETRI 100%
SVÅRIGHET 30%
Gentlemens Of Beardfactor
Oriental Slipsknut

Om The Simple Knot

Även känd som Oriental, Kent knut och Petit Noeud innehåller Simple Knot de minsta möjliga stegen och är mycket lätt att lära. Trots sin enkelhet används denna knut sällan i väst men upprätthåller popularitet i Kina. Det kan bero på att det inte är självutlösande, vilket gör det svårare att lossa. Den enkla knuten är kompakt med en asymmetri som får den att luta sig mot den aktiva änden. Denna knut fungerar bra med tjocka slipsar eller för långa killar som behöver lite extra längd. Lev det enkla livet.

KNUTSTORLEK 10%
SYMMETRI 80%
SVÅRIGHET 10%
Gentlemens Of Beardfactor
Kelvin

Om Kelvin Knuten

Kelvin slipsknuten är uppkallad efter Lord Kelvin (William Thomson, 1824-1907) en matematisk fysiker som bidrog till knutsteorin i förhållande till atomstrukturen. Kelvin är en förlängning av Simple Knot. Som den enkla knuten börjar Kelvin med slipset som ligger inuti och resulterar i en inverterad svans. Denna knut ger en luddig och snygg knut som är lika stor som den fyra i handen, men något fylligare och mer vinklad.

KNUTSTORLEK 30%
SYMMETRI 50%
SVÅRIGHET 50%
Gentlemens Of Beardfactor
Prince Albert

Om Prince Albert Knot

Prins Albert Knut är en variation på Victoria Knut. Det finns inga bevis som tyder på att prinsen Albert faktiskt användes av sin namnmakare, prins Albert, make till drottning Victoria. I Prince Albert-knuten passerar den aktiva änden genom både den första och den andra vändningen. Den första svängen ska kika ut längst ner på knuten. Denna lite asymmetriska knut har lite mer massa än Fyra i Hand, men borde dragas tätt för att ge det ett slänt och polerat utseende.

KNUTSTORLEK 50%
SYMMETRI 40%
SVÅRIGHET 50%
Gentlemens Of Beardfactor
Pratt (Shelby Knut)

Om Pratt Knuten

Jerry Pratt, uppfinnaren av Pratt Knot som arbetade för den amerikanska handelskammaren. I 30 år hade Mr. Pratt knutit sin slips på sitt distinkta sätt före ankorman Don Shelby ”upptäckt” och publicerade den på lokal tv 1989. När artiklar om ”Shelby Knot” (som det kallades då) dykt upp i New York Times och New York Daily Telegraph, knutens popularitet sköts då upp i höjden dramatiskt. Prattknuten är mångsidig, elegant och i medelstorlek, mellan Fyra-i-handen Knut och Half Windsor Knot.

KNUTSTORLEK 60%
SYMMETRI 85%
SVÅRIGHET 60%
Gentlemens Of Beardfactor
Eldredge

Om Eldredge Slipsknuten

Eldridge är en orthodox, komplex och iögonfallande slipsknut som involverar 15 separata steg. Det uppfanns av Jeffrey Eldredge 2007 och uppnådde internet berömmelse 2008. Till skillnad från de allra flesta slipsknutar fungerar Eldredgeknuten genom att använda den lilla änden som den aktiva änden. När den är klar är den återstående lilla änden dold bakom skjortkragen. Knuten är stor (större än Windsor) och skapar en avsmalnande fishtail flätliknande effekt.

KNUTSTORLEK 80%
SYMMETRI 40%
SVÅRIGHET 100%
NERD FAKTOR 100%
Van Wijk

Om Van Wijk Slipsknuten

Den oerhört långa och cylindriska Van Wijk-knuten uppfanns av konstnären Lisa van Wijk i ett försök att skapa den högsta bärbara knuten möjlig. Van Wijk är en förstoring av prins Albert, som lägger till en tredje omgång av den aktiva änden. När den är bundet korrekt skapar den här långa och smala knuten en slående och omedvetlig spiralformad effekt.

KNUTSTORLEK 100%
SYMMETRI 40%
SVÅRIGHET 50%
NERD FAKTOR 90%
Trinity

Om Trinity Knuten

Treenighetsknoten, som Eldredge knuten, är en relativt ny innovation. Den färdiga knuten delar en likhet med Celtic Triquetra knuten. Bundet med den lilla änden som den aktiva änden, är denna knut ursprungligen knuten löst och dras fast i slutet. Treenigheten producerar en rundad form som är något asymmetrisk, något större än Windsor knuten och är visuellt slående. Alla som ser på treenighetsknoten kommer att dyrka henne.

KNUTSTORLEK 80%
SYMMETRI 20%
SVÅRIGHET 100%
NERD FAKTOR 90%
Murrell Knuten

Om Murrell Slipsknuten

Inventad av Brent Murrell 1995, är Murrell en inversion av en klassisk Windsor knut. I sin färdiga form ligger svansänden framför den stora änden, vilket skapar en lekfull skiktad look. Knuten som produceras av Murrell är triangulär, liten, överraskande bred. Vänd konventionen på huvudet med denna unika och flippiga knut.

KNUTSTORLEK 20%
SYMMETRI 100%
SVÅRIGHET 60%
NERD FAKTOR 40%
Balthus

Om Balthus Slipsknuten

Balthus slipsknut uppfanns ca 1930 av Balthus (Balthasar Klossowski), en kontroversiell polsk-fransk modern konstnär. Balthus knut är lika stor som slipsknutar kommer (betydligt större än Windsor). När den exekveras ordentligt är den resulterande knuten bred och konisk i form. På grund av det stora antalet gånger är det breda ändet lindat runt den lilla änden, den färdiga slipsen blir väldigt kort när den är klar. Få kontroversiell med denna artsy knut.

KNUTSTORLEK 100%
SYMMETRI 100%
SVÅRIGHET 90%
NERD FAKTOR 100%
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.